STOOMREINIGERS

stoomreinigers

stoomreinigers

Blog Article

Photo of the Remarkables mountain range in Queenstown, New Zealand.

Stoomreiniging is het gebruik van stoom voor het reinigen. Het wordt gebruikt in huishoudelijke toepassingen voor het reinigen van vloeren en het verwijderen van huishoudelijk vuil, en in industriële toepassingen voor het verwijderen van vet en vuil van motoren.

Bij gebruik zonder zeep, detergenten of andere reinigingsproducten, is stoomreiniging een milieuvriendelijke manier van reinigen.

In ovens is stoomreiniging een alternatief voor zelfreiniging waarbij lagere temperaturen worden gebruikt.

Damp stoomreinigers of stoomdampsystemen zijn reinigingstoestellen of -apparaten die stoom gebruiken om snel levenloze oppervlakken te drogen, reinigen en ontsmetten. Vaak is het proces doeltreffend genoeg om de oppervlakken te desinfecteren of zelfs te steriliseren. De stoom wordt geproduceerd in een boiler die leidingwater verhit tot hoge temperaturen (240-310F/115-155C) om waterdamp (stoom) met lage druk (enkele atmosferen) en lage vochtigheidsgraad (4 tot 6% water) te produceren.

Het reinigend vermogen van de stoom is voornamelijk gebaseerd op zijn warmte. De stoom wordt op reinigbare oppervlakken aangebracht met behulp van een verscheidenheid aan geïsoleerde gereedschappen en accessoires, waarbij op veilige wijze de energie wordt geleverd die nodig is om de vuilverbindingen te verbreken en de verontreinigingen in watersuspensie vrij te maken, waarna ze kunnen worden verwijderd door afvegen of stofzuigen.

Dit proces gebruikt weinig water (het verbruik wordt gemeten in liters of kwartieren per uur) in vergelijking met tapijtreinigers of andere reinigingstoestellen (waarvan het verbruik wordt gemeten in liters of gallons per minuut), die warm water gebruiken in plaats van stoom en ten onrechte "stoomreinigers" worden genoemd.

De inherente vochtarme eigenschappen van dampstoomreinigers maken hen geschikt voor gebruik binnen gebouwen en woningen.

Er zijn verschillende fabrikanten van dampstoomreinigers, met producten gaande van duurdere industriële producten tot goedkope consumentenmodellen.

Damp stoomreinigers worden aangehaald als voorbeelden van "groen reinigen" vanwege de stoomdamp zijn vermogen om ziektekiemen te doden en in sommige gevallen te desinfecteren zonder het gebruik van chemische desinfecteermiddelen. Stoomdamp is ook effectief in het doden van stofmijten in tapijt, beddengoed en bekleding. Bovendien heeft droge stoomdamp aangetoond effectief te zijn in het doden van bedwantsen en hun eieren bij het bereiken van temperaturen van 150-170 graden.

Bron: https://vanallesthuiszijn.nl/beste-stoomreinigers

Report this page